Jadłospis


Jadłospis tygodniowy od 23.04.2018r. do 27.04.2018r. 




DATA
ŚNIADANIE I
ŚNIADANIE II
OBIAD
23.04.18
poniedziałek
Płatki kukurydziane( gluten) na mleku, chleb pszenny z masłem (83% tł. mlecznego), serkiem topionym i ogórkiem kiszonym, herbata miętowa.
Jogurt ananasowy.
Zupa pomidorowa z makaronem (gluten, seler) ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, marchewka z groszkiem, sok naturalny.
24.04.18
wtorek
Kakao na mleku, chleb razowy z masłem (83% tł. mlecznego), rybą gotowaną z szczypiorkiem.
Bułka z masłem i serem żółtym, woda.
Zupa koperkowa z ziemniakami i natką(seler), kasza pęczak, wieprzowina ala Strogonoff, jabłko, kompot wieloowocowy.
25.04.18
środa
Płatki ryżowe na mleku, chleb z dynią masłem ((83% tł. mlecznego), schabem pieczonym i rzodkiewką, herbata z aronii.
Grzanki (gluten) z masłem czosnkowym, herbata z cytryną.
Krupnik z kaszy jaglanej(seler), spaghetti bolognese (gluten), wiśnie suszone, kompot wieloowocowy.
26.04.18
czwartek
Suchary (gluten) na mleku, chleb słonecznikowy z masłem (83% tł. mlecznego), jajkiem, sałatą i szczypiorkiem , herbata z miętą.
Jabłko, pieczywo chrupkie, herbata koperkowa.
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (seler), ziemniaki z koperkiem, zraz wieprzowy, surówka z czerwonej i białej kapusty, kompot wieloowocowy.
27.04.18
piątek
Bawarka (mleko), chleb pszenno- żytni z masłem (83% tł. mlecznego)szynka drobiowa, ser żółty, konfitura wiśniowa, ogórek zielony.
Bułka (gluten) z masłem, sałatka z jajka, rzodkiewki szczypiorku i zielonego groszku, herbata rumiankowa.
Barszcz czerwony z ziemniakami i natką( seler), ryż zapiekany z jabłkiem i polewą waniliową (jogurt), woda z miętą.