Jadłospis


Jadłospis tygodniowy od 18.09.2017r. do 22.09.2017r.  



DATA
ŚNIADANIE I
ŚNIADANIE II
OBIAD
18.09.17
poniedziałek
Płatki kukurydziane (gluten) na mleku, chleb pszenny z masłem (83% tł. mlecznego), pasztetem drobiowym  i ogórkiem kiszonym , herbata rumiankowa.
Bułka maślana (gluten), herbata z dzikiej róży.
Zupa z selera z ziemniakami  (seler), ryż, miruna w sosie greckim (seler), sok jabłkowo- wiśniowy.
19.09.17
wtorek
Ryż na mleku, chleb razowy z masłem (83% tł. mlecznego), twarożek pomidorowy z ogórkiem zielonym i koperkiem (ser biały), herbata malinowa.
Gruszka, chrupki kukurydziane, herbata miętowa
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (seler), kotlet z piersi kurczaka z cebulką i natką pietruszki, kapusta zasmażana, rzodkiewka, kompot wieloowocowy.
20.09.17
środa
Makaron (gluten) na mleku, chleb z dynią masłem (83% tł. mlecznego), kiełbasą szynkową i ogórkiem kiszonym, herbata z aronii.
Twarożek brzoskwiniowy (ser biały), herbata z cytryną.
Zupa szpinakowa z jajkiem (seler), ziemniaki z koperkiem, potrawka z kurczaka, marchewka z groszkiem, papryka do chrupania, sok jabłkowo- miętowy.
21.09.17
czwartek
Suchary (gluten) na mleku, chleb słonecznikowy z masłem (83% tł. mlecznego), serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z czarnej porzeczki.
Banan, herbata owocowa.
Zupa gulaszowa z ziemniakami (seler),  ryż z sosem śliwkowym, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy.
22.09.17
piątek
Bawarka (mleko) , chleb pszenno- żytni z masłem (83% tł. mlecznego),blok łopatkowy, jajko, konfitura truskawkowa, rzodkiewka, natka pietruszki .
Hot-dog z ketchupem, herbata z pokrzywy.
Barszcz ukraiński (seler), ziemniaki pieczone, tzatziki (jogurt naturalny, ogórek zielony i czosnek), śliwka , kompot wieloowocowy .