Jadłospis


Jadłospis tygodniowy od 13.11.2017r. do 17.11.2017r.  


DATA
ŚNIADANIE I
ŚNIADANIE II
OBIAD
13.11.17
poniedziałek
Płatki kukurydziane (gluten) na mleku, chleb pszenny z masłem (83% tł. mlecznego), pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata z dzikiej róży.
Pierniczki (gluten), herbata rumiankowa.
Zupa z fasolką szparagową i ziemniakami (seler), ryż, miruna w jarzynach (seler), sok naturalny.
14.11.17
wtorek
Ryż na mleku, chleb razowy z masłem (83% tł. mlecznego), oscypkiem, ogórkiem kiszonym i natką, śliwka suszona, herbata z pomarańczą i imbirem.
Kołacze (gluten), herbata miętowa.
Kwaśnica na wieprzowinie, ziemniaki z koperkiem, moskale z sosem pieczarkowym, kompot wieloowocowy.
15.11.17
środa
Biszkopty (gluten) ) na mleku, chleb z dynią masłem (83% tł. mlecznego), ogonówką, białą rzodkiewką i koperkiem, herbata z aroni.
Jeżyki serowe (ser biały, gluten), herbata malinowa.
Zupa z zielonego groszku z ziemniakami (seler), spaghetti (gluten) bolognese,
½ jabłka, kompot wieloowocowy.
16.11.17
czwartek
Płatki jaglane (gluten) na mleku, chleb słonecznikowy z masłem (83% tł. mlecznego), serem żółtym i rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną.
Gruszka, herbata koperkowa.
Zupa jarzynowa z grysikiem (seler), ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy, surówka z buraczków, kompot wieloowocowy.
17.11.17
piątek
Kakao (mleko), chleb pszenno- żytni z masłem (83% tł. mlecznego), szynka drobiowa, jajko, konfitury truskawkowe, ogórek zielony .
Bułka maślana (gluten) , herbata z melisy.
Zupa brokułowa z ziemniakami (seler), makaron ( gluten) i polewą jogurtowo- truskawkową, woda z miętą i cytryną.