DATA
|
ŚNIADANIE I
|
ŚNIADANIE II
|
OBIAD
|
23.04.18
poniedziałek |
Płatki kukurydziane( gluten) na mleku, chleb
pszenny z masłem (83% tł. mlecznego), serkiem topionym i
ogórkiem kiszonym, herbata miętowa. |
Jogurt ananasowy. |
Zupa pomidorowa z makaronem (gluten, seler) ziemniaki
z koperkiem, jajko sadzone, marchewka z groszkiem, sok
naturalny. |
24.04.18
wtorek |
Kakao na mleku, chleb razowy z masłem (83% tł.
mlecznego), rybą gotowaną z szczypiorkiem. |
Bułka z masłem i serem żółtym, woda. |
Zupa koperkowa z ziemniakami i natką(seler), kasza
pęczak, wieprzowina a’la Strogonoff, jabłko, kompot
wieloowocowy. |
25.04.18
środa |
Płatki ryżowe na mleku, chleb z dynią masłem
((83% tł. mlecznego), schabem pieczonym i rzodkiewką,
herbata z aronii. |
Grzanki (gluten) z masłem czosnkowym, herbata z
cytryną. |
Krupnik z kaszy jaglanej(seler), spaghetti bolognese
(gluten), wiśnie suszone, kompot wieloowocowy. |
26.04.18
czwartek |
Suchary (gluten) na mleku, chleb słonecznikowy z
masłem (83% tł. mlecznego), jajkiem, sałatą i
szczypiorkiem , herbata z miętą. |
Jabłko, pieczywo chrupkie, herbata koperkowa. |
Zupa jarzynowa z fasolką szparagową (seler), ziemniaki
z koperkiem, zraz wieprzowy, surówka z czerwonej i białej
kapusty, kompot wieloowocowy. |
27.04.18
piątek |
Bawarka (mleko), chleb pszenno- żytni z
masłem (83% tł. mlecznego)szynka drobiowa, ser żółty,
konfitura wiśniowa, ogórek zielony. |
Bułka (gluten) z masłem, sałatka z jajka,
rzodkiewki szczypiorku i zielonego groszku, herbata rumiankowa. |
Barszcz czerwony z ziemniakami i natką( seler), ryż
zapiekany z jabłkiem i polewą waniliową (jogurt), woda z
miętą. |
Jadłospis
Subskrybuj:
Posty (Atom)