Jadłospis


Jadłospis tygodniowy od 22.01.2018r. do 26.01.2018r. 


DATA
ŚNIADANIE I
ŚNIADANIE II
OBIAD
22.01.18
poniedziałek
Płatki kukurydziane( gluten) na mleku, chleb pszenny z masłem (83% tł. mlecznego), pasztetem i ogórkiem kiszonym , herbata z czarnej porzeczki.
Jabłko, herbata miętowa.
Zupa z pora ( seler), ziemniaki z koperkiem, ryba smażona ( jajko, bułka tarta) , surówka z kiszonej kapusty, ogórka i marchewki, sok naturalny jabłkowo- aroniowy.
23.01.18
wtorek
Owsianka na mleku, chleb razowy z masłem (83% tł. mlecznego), twarożek z sera białego pomidorowy z rzodkiewką , herbata czarna z imbirem.
Banan, herbata z pokrzywy.
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten), ziemniaki z koperkiem, gulasz wieprzowy, ćwikła, kompot wieloowocowy.
24.01.18
środa
Biszkopty (gluten) na mleku, chleb słonecznikowy z masłem (83% tł. mlecznego), ogonówką i ogórkiem zielonym, herbata z aronii.
Kisiel wiśniowy, wafle ryżowe.
Zupa ziemniaczana ( seler ), kotlet wieprzowy z kaszą kuskus, kapusta z grochem, kompot wieloowocowy.
25.01.18
czwartek
Płatki jaglane (gluten) na mleku, chleb z dynią, masłem (83% tł. mlecznego), serem żółtym i ketchupem, herbata z dzikiej róży.
Jogurt waniliowy.
Zupa z zielonego groszku z ryżem (seler), ziemniaki z koperkiem, kotlet z piersi kurczaka, surówka z ogórka kiszonego, sok naturalny.
26.01.18
piątek
Kakao (mleko) , chleb pszenno- żytni z masłem (83% tł. mlecznego), szynka konserwowa, jajko, powidła śliwkowe, rzodkiewka i szczypiorek .
½ bułki pszennej (gluten), herbata zielona.
Zupa jarzynowa z kapustą włoską( seler), ziemniaki pieczone w ziołach z sosem czosnkowym, kompot wieloowocowy